Лидерът на НПСД Корман Исмаилов също коментира притесненията на Патриотичния фронт за назначаването на съпартиеца му Орхан Исмаилов за зам. министър на отбраната. Той подчерта, че лично е предложил Исмаилов за поста и той има всички качества за него - нещо, което и ПФ признават. 

"Чувстваме се много комфортно, защото когато има еднакви атаки от националисти и от ДПС, значи сме на прав път.

Няма никакви сериозни аргументи. Качествата на Исмаилов са безспорни. Тук става въпрос за нещо друго. Атаката идва точно от тези ретроградни среди, предимно агенти и доносници на тоталитарната, репресивната, комунистическа Държавна сигурност. А знаете – Орхан Исмаилов беше много активен член на тази комисия (бел.ред.- Комисията по досиетата), така че лично нямам никакви притеснения," заяви Корман Исмаилов.

Според него това да се определя дали един експерт да заеме пост според партийното му положение, а не качествата му, е нормален процес в днешното управление на страната. 

"Разбира се, че това е неприемливо. Това са други аргументи, това са аргументи извън политиката, извън качеството, управлението на страната. Но всеки си има право да си има своите аргументи, и в политиката явно всички неща са възможни в България."

И подчерта, че няма да оттегли предложението:

Орхан Исмаилов е номинация на Свобода и достойнство, част от РБ, той е отговорен пред РБ, пред министъра, пред министър-председателя. Ние сме в коалиция и носим отговорност за управлението на страната. 

Лидерът на НПСД коментира и обвинението към Исмаилов, че е турски агент.

"Бих посъветвал зам.-министър Исмаилов да съди г-н Симеонов, ако това са думите му – че бил агент."

Корман Исмаилов обясни и своите съмнения към групата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов:

"Аз ги свързвам с техните действие по отношение на свалянето на новините на турски език. Те имат едни специфични теми, зад които стои едно друго отношение, една друга нагласа, които според мен са точно подобни на тези, които доведоха и до Възродителния процес."