Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От полунощ на 30 декември до 1 март всички пътници на борда на самолетите на един от водещите не само национални, но и световни авиопревозвачи - Turkish Airlines (Турските авиолинии) - ще трябда да представят отрицателен PCR тест за коронавирус преди пътуването. Тестът трябва да е направен не повече от 72 часа преди полета. Решението е част от противоепидемичните мерки, които взима Турция срещу разпространението на COVID-19.

Това съобщиха днес от авиокомпанията официално. Разпоредбата важи не само за пътниците, които пристигат в Турция, но и за транзитните пътнищи. За времето, в което е направен тестът, ще се взима предвид местното време на изходната дестинация. Мярката не важи само за деца под 6-годишна възраст.

"Безопасността както на пасажерите, така и на екипажа на Turkish Airlines е основен приоритет на авиокомпанията, затова от началото на пандемията превозвачът взема всички необходими мерки, за да осигури безпроблемното пътуване на своите клиенти. Самолетите на авиокомпанията преминават през цялостна дезинфекция и почистване след всеки полет, следвайки препоръките на националните и международните авиационни власти. Допълнително, Turkish Airlines предоставя на всички пътници безплатни комплекти с продукти за лична хигиена, включително задължителните на борда маски, а въздухът в самолета се пречиства постоянно с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA).", заявяват от авиокомпанията. 

Това е първият международен авиопревозвач, който налага подобна мярка. През ноември германската компания "Луфтханза" обяви, че започва пробен проект за тестване на пасажерите, но с бърз тест срещу вируса преди качване на борда. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.