Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Опечален лебед спря железопътния трафик в Централна Германия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Над 20 влака не можаха да се придвижат в продължение на близо час, докато не се намесиха пожарникарите, за да махнат лебеда, озовал се на релсите.

Инцидентът се разиграл на високоскоростната линия, свързваща Касел с Гьотинген в Централна Германия. Лебедите били два, но единият вероятно се е заплел в електрически кабели, след което паднал мъртъв на релсите. Неговият опечален спътник кацнал до тялото и отказал да се помести, въпреки опитите на железопътни служители да го примамят встрани от линията.

Накрая били повикани пожарникари със специално оборудване, които успели да отнесат умрелия лебед и опечаления му спътник. Спасената птица после била пусната река Фулда.

Служителка пренася отместения от релсите лебед. Снимка Туитър

Двадесет и три влака закъснели с около 50 минути заради спасителната операция.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.