Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ресторантите към хотелите да работят поне до 12,30 ч. в новогодишната нощ - това ще предложи на правителството и Националния оперативен щаб вицепремиерката и министър на туризма Марияна Николова. Настояването е на туристическия бранш. Това обяви самата тя пред бТВ. И обясни, че ще е и по-хигиенично, отколкото да се разнасят храна и напитки по стаите. 

"Не съм сигурна, че в момента е най-добре да има новогодишно хоро, но най-добре ресторантите да могат да работят до малко след полунощ - без тържества, без програма, за да се спазва дистанцията", декларира тя на въпрос как ще се избегне именно струпването на хора.

В момента ресторантите в хотели могат да отварят за клиенти до 22 ч., капацитетът може да е запълнен на 50% и е задължително да се спазва дистанция, персоналът да носи маска, да се прави постоянна дезинфекция. До 31 януари - според актуалната заповед за противоепидемични мерки на здравния министър Костадин Ангелов, всички останали заведения извън хотелите са затворени за посещения. Те могат да доставят храна и напитки за дома или офиса. Министърката обаче допусна, че ако сигуацията с разпространението на коронавируса позволява, тази мярка може да бъде отхлабена към средата на януари.

Николова обясни още, че контролът е засилен, но за 24 и 25 декември не е постъпил и един сигнал за нарушаване на мерките в курортите. Тя самата била във Велинград и се е дегизирала като "таен клиент" - за да провери в няколко хотела дали правилата се спазват. Не открила нищо нередно, облечена в спортен екип, с качулка и с маска, за да не бъде разпозната. "Влизах дегизирана, минавах покрай рецепцията и надниквах в ресторанта, хората си ядядха спокойно", разказа вицепремиерката.

"Не, на Нова година няма да правя проверки като таен клиент, но контролът е засилен.

Не се допускат тайни купони и тайни тържества. Контролът е безкомпромисен, нямаме такива сигнали и апелирам ако има такива случаи - сигнали да бъдат подавани", призова още Николова.

И добави, че очаква резервации по хотелите в зимните курорти и в последния момент преди Нова година - и времето го позволявало, на Боровец, в Пампорово, в Банско имало и сняг, а и това бил добър вариант за закаляване. 

"Бизнесът не си позволява нарушения, защото един да допусне нарушение, това ще е петно за целия бранш.", каза още Николова.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.