Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще бъде ваксиниран срещу COVID-19 в столичната болница "Св. Анна".

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, информира БТА.

Ваксинацията ще бъде утре, 27 декември, в 10 ч.

Ваксина ще бъде поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

По същото време в Пловдив, в УМБАЛ "Свети Георги", първите имунизации срещу COVID-19 ще бъдат направени на д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, на Райна Тодовичина, медицинска сестра с дългогодишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по спешна медицина към болницата, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звеното "Вътрешни болести" към същото отделение.

В Бургас, в 10 ч., в медицинския център "Св. Николай Чудотворец" /в сградата на УМБАЛ-Бургас/ първата имунизация срещу COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, медицинска сестра от Спешното отделение на болницата. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от четири години работи в Отделение по анестезиология и интензивно лечение, специализиращ "Анестезиология и реанимация".

На 27.12.2020 г. (неделя), в 10.01 часа ще започне ваксинирането на част от личния състав на Военномедицинска академия, съобщиха от лечебното заведение.

Първият ваксиниран във ВМА ще бъде генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. След него личен пример ще дадат редица знакови имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров и т.н.

В първата група, която ще бъде ваксинирана – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят на първа линия в борбата със заразата в десетте COVID-клиники, уточняват от болницата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.