Продадено: имението "Невърленд" (Neverlаnd) на Края на поп музиката Майкъл Джекън вече има нов собственик. И това е американският милиарден Рон Бъркъл, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Имотът бе обявен за продан през 2015 г. от наследниците на Майкъл Джексън, който почина през 2009 г.,  и компанията "Колъни кепътъл". Първоначалната му цена бе 100 млн. долара, но купувач не се намираше. През миналата година цената падна до 31 млн. долара. Според Би Би Си сега сделката е станала за сума от 23 млн. долара.

Имението в щата Калифорния е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело. То бе купено от Джако през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече "Невърленд". След смъртта му атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители, припомня "Уолстрийт джърнъл". 

Рон Бъркъл. 

Рон Бъркъл е американски милиардер, основател и управляващ инвестиционния фонд "Юкайпа" (The Yucaipa Companies), собственик и на хокейния отбор "Pittsburgh Penguins". Инвестира и в медийни проекти, и в технологични компании като SeatGeek, SoundCloud, Uber, Warby Parker, Spotify, Foursquare, в платформата за настаняване Airbnb. Той е известен и като спонсор на Демократическата партия в САЩ. В началото на 2020 г. при неизяснени обстоятелства почина синът му Андрю, едва на 26 години.

Според "Уолстрийт джърнъл" Бъркъл е бил делови съветник на Майкъл Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че милиардерът смята придобиването на "Невърленд" за изгодно вложение.

 

Майкъл Джексън е носител на 13 награди "Грами". В света са продадени над 1 милиард капия от негови записи. По данни на сп. "Форбс" Джексън е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи и след смъртта им.