Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Доналд Тръмп наложи днес вето на проекта за военен бюджет на САЩ за финансовата 2021 година, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Тръмп наложи вето върху проекта въпреки голямото мнозинство, с което бе одобрен той в американския Конгрес.

"За жалост, този законопроект не включва мерки, които са от ключово значение за националната сигурност, и е в разрез с усилията на моето правителство да постави Америка на първо място по въпросите на националната сигурност и външната политика", аргументира Тръмп решението си да наложи вето на военния бюджет.

Този законопроект е "подарък за Китай и Русия", изтъкна Тръмп.

Американският президент върна текста на законопроекта за повторно разглеждане в Конгреса. Конгресмените имат възможност да преодолеят президентското вето, ако одобрят законопроекта с квалифицирано мнозинство, отбелязва Франс прес.

Проектът за военен бюджет е различен от законопроекта за бюджета на САЩ за финансовата 2021 г., който съдържа предвидения от конгресмените помощен пакет за американските домакинства и компании.

Проектът за военен бюджет предвижда над 740 милиарда долара за отбраната на Съединените щати през финансовата 2021 г. и увеличение на заплатите на служителите в сферата на отбраната с три процента.

Ключови думи

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Липса на консинстенна

Липса на консинстенна субстанция под мозъчната кора, отсъствие на невронни клетки, вибрации и тремоли в освободеното от материя пространство и хронична, шизофренична параноя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.