Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ разкритикува приетия от Конгреса пакет за подпомагане на пострадалите във финансово отношение от пандемията американци и намекна, че може да му наложи вето, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Доналд Тръмп публикува в туитър видео, в което поиска законодателите да направят промени в законопроекта, предвиждащ помощи в размер на около 900 милиарда долара, и каза, че може да не го подпише, ако не бъдат направени такива.

Той нарече законопроекта "позор" и поиска да бъдат премахнати "непотребните и разточителни" клаузи в документа, дълъг над 5000 страници.
По думите му спасителният пакет включва твърде много помощи за чужди страни и не отговаря достатъчно на нуждите на американците.

"Изпратете ми подходящ законопроект, защото в противен случай следващото правителство ще трябва да отпуска пакет от помощи срещу COVID, а може аз да съм следващото правителство", каза Тръмп.

Според президента еднократните помощи за повечето американци трябва да бъдат увеличени от сегашните 600 долара на 2000 долара.

Дългоочакваният спасителен план бе приет от Конгреса в понеделник с голямо мнозинство. Ако Тръмп му наложи вето, Конгресът може да го преодолее с мнозинство от две трети. Но тъй като наближава коледната ваканция, не е ясно дали законодателите ще имат време да го направят.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Плаче и врещи, че му взеха

Плаче и врещи, че му взеха играчката. Какво лепкаво леке.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.