Няколко часа след като разследващият сайт Белингкат публикува видео на разговор между опозиционера Алексей Навални и агент на Федералната служна за сигурност, в което вторият чистосърдечно на практика си признава, че атенататът срещу Навални е организиран и изпълнен от ФСБ, руските специални служби коментираха ситуацията. 

В официално комюнике ФСБ нарече разговора "фалшификация" и "провокация", "телефонна клопка". 

Видеото, на което се вижда провеждането на този телефонен разговор е фалшификация. Предполагаемото разследване, разпространено от Навални, представлява една планирана провокация, която не би била възможна без техническата и организационната подкрепа на чужди специални служби", се казва още в изявление на ФСС, цитирано от руски агенции и БТА. 

Припомняме, че по-рано днес бе пуснат разговорът, който потвърждава съмнението, че в отравянето на Навални с Новичок участие има "дългата ръка" на руската служба за сигурност. За целта Навални се представя за Максим Устинов - "помощник" на председателя на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, каквато личност, разбира се, не съществува. 

Агентът - Константин Кудрявцев, обаче захапва въдъцата и смятайки, че разказва на високопоставен руски служител подробности около операцията, на практика признава, че опитът за ликвидирането на опозиционера е дело на руската ФСБ, която дори е направила всичко по силите си да прикрие следите си. 

Повече за скандала с всички подробности, четете тук: