Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германският вирусолог Кристиян Дростен коментира днес сдържано новината за появилата се мутация на COVID-19 във Великобритания. Данните, че тя е със 70% по-заразна от досегашния вариант на вируса все още не са доказани научно, посочи той. Липсват ни данни, за да излезем с ясно становище, посочи той и уточни, че до дни вирусолозите ще могат да кажат повече за мутацията на вируса.

Няколко са въпросите, на които трябва да се даде отговор. Първият е дали наистина този щам е по-заразен. Вторият е дали на мутацията се дължи новата вълна в района на Южна Англия или тя е многократно установена там, защото хората не спазват мерките. Според Дростен неспазването на мерките е по-вероятната причина за разпространението на мутацията, тъй като тя вече е установена в Дания, Холандия, Белгия и Австралия и то още през септември. За разлика от Великобритания в тези страни няма такова развитие на болестта обаче, посочва още ученият. На този етап не сме нито изненадани, нито в паника. Но все пак трябва да сме нащрек, казва още Дростен.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.