Пеле написа специално послание в социалните мрежи, за да приветства Лео Меси, който изравни рекорда му по брой голове, отбелязани за един клуб.

Вчера аржентинецът реализира за 1:1 в мача "Барселона" - "Валенсия" от първенството на Испания, завършил 2:2. Той изпълни дузпа, вратарят изби топката, но в продължението на ситуацията тя бе центрирана и аржентинецът засече с глава.

 

Quando seu coração transborda de amor, é difícil mudar o seu caminho. Assim como você, eu sei o que é amar usar a mesma...

Публикувахте от Pelé в Събота, 19 декември 2020 г.

 

Това е гол номер 643 за него с екипа на "блаугранас". Първият е записан през 2005 г. срещу "Албасете".

643 са и попаденията на Пеле за "Сантос" за 19 сезона между 1956-а и 1974 г. Едва в края на кариерата си той преминава в "Ню Йорк Космос".

"Поздравления за историческия рекорд, Лионел, пише Краля на футбола, навършил наскоро 80 години. - И преди всичко, поздравления за страхотната кариера в "Барселона". Възхищавам ти се."

В същия пост Пеле обяснява, че знае какво е "сърцето ти да прелива от любов" и да носиш фланелката само на един отбор. Няма по-хубаво място от това, което човек чувства като дом. За съжаление, истории като нашите за толкова дълга любов към един отбор, ще се срещат все по-рядко, подчертава бразилецът.

А Меси не са зарадва истински, тъй като "Барселона" отново не спечели, при това у дома. Тимът е едва пети с 21 точки, на 8 т. от "Атлетико", който има и мач по-малко, и на по 5 т. от "Реал Сосиедад" и "Реал" (Мадрид), които са втори и трети.