Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда грози Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, отнела живота на журналиста Милен Цветков. Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу младежа и сега той отива на съд, информира бТВ.

Според държавното обвинение случаят от 19 април т.г. е особено тежък, защото „деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък - около 99 км/ч". 

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. 

В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението - водачи на автомобили и пешеходци, се казва в обвинителния акт.

Деянието е определено като “умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението”.

Предстои разпределително заседание по делото.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.