Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съветниците на американската Администрация за храните и лекарствата (FDA) с преобладаващо мнозинство одобриха ваксината срещу коронавирус на компанията "Модерна" и шефът на администрацията обеща, че тя ще работи за ускорено издаване на разрешение за ползване на медикамента, предаде Ройтерс. 

С 20 на 0 гласа и един въздържал се експертите на администрацията оцениха снощи, че предимствата на ваксината превъзхождат недостатъците при възрастните над 18 години.

Седмица по-рано същият екип от експерти даде одобрението си за ваксината на американската корпорация "Пфайзер" и германския ѝ партньор "Бионтех", която вече се прилага във Великобритания, САЩ и още няколко държави и предстои да започне поставянето ѝ в държавите от ЕС от 27 до 29 декември.

"Файненшъл таймс" предаде, позовавайки се на анонимни източници, че FDA вече е решила да издаде извънредно разрешително за ваксината на "Модерна", а според Ройтерс това ще стане днес.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.