Британският актьор сър Иън Маккелън, изиграл ролята на Гандалф в поредицата филми "Властелинът на пръстените", сподели, че е в еуфория, след като получил първата доза от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" и "Бионтех". И призова всички, които имат възможност, да се имунизират. 

Той сам сподели в профилите си в "Инстаграм" и "Туитър" за събитието. Сподели и видео от ваксинацията си, което можете да видите ТУК.

Британската здравна служба, която отговаря за програмата за масово ваксиниране срещу COVID-19 на Острова, също публикува няколко снимки на актьора, който дава окуражителен знак с ръце, докато му поставят ваксината.

"Това е много специален ден. Чувствам се еуфорично", заяви 81-годишнят актьор.

"Няма да се поколебая да я препоръчам на всички. Чувствам се късметлия, задето съм ваксиниран".

Близо 140 000 души във Великобритания вече са получили първа доза от ваксината на "Пфайзер" от началото на кампанията на 8 декември. Хората на възраст над 80 г. са в най-приоритетната група за имунизация срещу COVID-19.

Маккелън, който е звезда на британската сцена и на екрана от 60-те години на миналия век, се сдоби с нова световна популярност и сред по-младите поколения в началото на века, след като се превъплъти в ролята на Гандалф в екранизацията на романите на Толкин под режисурата на Питър Джаксън.