Манчестърското дерби между "Юнайтед" и "Сити" от 12-ия кръг на Висшата лига завърши без победител на "Олд Трафорд" - 0:0. Двата отбора мислеха преди всичко как да не загубят и не предприемаха рискове. Така двубоят като цяло бе скучен за гледане.

"Червените дяволи" влязоха в мача след разочароващото отпадане от Шампионската лига и нова загуба доста щеше да ги разклати, докато "гражданите" продължават да са неубедителни във Висшата лига. А може би пазеха спомен от миналия сезон, в който загубиха три пъти от вечния си съперник във всички турнири.

Най-добрата възможност през първото полувреме имаше "Сити". Кевин де Бройне изведе Рияд Марез на отлична позиция пред Давид де Хеа, но вратарят запази хладнокръвие и го парира.

Гостите имаха още 2-3 добри атаки, а домакините застрашиха вратата на своя опонент от статични положения.

В началото на второто полувреме "Юнайтед" получи дузпа за нарушение на Кайл Уокър срещу Маркъс Рашфорд, но решението на съдията бе върнато от ВАР, тъй като имаше засада на нападателя.

В 69-ата мин. "небесносините" полушиха нов прекрасен шанс - Габриел Жазус и Де Бройне се озоваха близо до вратата на Де Хеа и вторият шутира, но Хари Магуайър блокира удара.

В това полувреме "Сити" повече владееше топката и по-често разиграваше в полето на противника си, но без резултат. В края Бруно Фернандеш отправи опасни изстрели към Едерсон, само първият бе точен, но не затрудни стража.

"Манчестър Юнайтед" е седми, а "Сити" осми в класирането, дели ги само една точка.

Други резултати от днес: "Уулвърхемптън" - "Астън Вила" 0:1, "Нюкасъл" - "Уест Бромич" 2:1