Те двамата - Джо Бойдън и Камала Харис - написаха история на 7 ноември, когато победиха Доналд Тръмп и го поставиха в малкия клуб на американските президенти, получили само един мандат. Харис на същата дата стана първата жена, първата цветнокожа и първата с южноазиатски произход, избрана за вицепрезидент на САЩ.  

"За промяната в американската история, за показването на това, че силите на съпричастността са по-велики от яростта на разделението, за споделянето на визия за изцеление в един страдащ свят, Джо Байдън и Камала Харис са личностите на годината на сп. "Тайм" за 2020 г.", написа главният редактор на реномираната медия Едуард Фелзентал.

Това съобщи CNN, след като 78-годишният демократ, който на 20 януари ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ, и Камала Харис изпревариха тримата други финалисти за приза на списанието - това са действащият президент Доналд Тръмп, движението срещу расовото неравенство, започнало след убийството на чернокожия Джордж Флойд в края на май в Минеаполис, и доктор Антъни Фаучи и медицинските работници на първа линия в борбата с коронавируса. 

"Тайм" определя за бизнесмен на годината основателя на платформата ZOOM Ерик Юан. Програмата за видеоразговори стана изключително популярна по време на здравната криза, предизвикана от коронавируса, която накара хората по целия свят да работят и учат от домовете си. 

В категорията "Пазители на годината" списанието поставя активисти, участвали в организирането на протести срещу расизма и неравенството, залели САЩ и Европа след убийството на Джорд Флойд, както и медицинските работници на първа линия в битката с COVID-19, заедно с д-р Антъни Фаучи. 

За спортист на 2020 г. "Тайм" избира баскетболиста Леброн Джеймс, а в шоубизнеса отличена е корейската поп група BTS.

"Тайм" излъчва личност на годината от 1927 г., като призът може да получи и един човек, и група от хора, и движение или идея, които в най-голяма степен са повлияли на събитията в изминаващата година.