Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската компания Бионтех (BioNTech) и американската фармацевтична компания Пфайзер (Pfizer) заявиха вчера, че хакери са получили незаконен достъп до данни за тяхната ваксина срещу коронавируса при кибератаката срещу Европейската агенция за лекарствата, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

"Важно е да се отбележи, че нито системата на Бионтех, нито тази на Пфайзер са пострадали в резултат на този инцидент и ние не знаем дали са били откраднати лични данни", посочи Пфайзер в комюнике. "Очакваме повече информация по разследването на Европейската агенция по лекарствата и ще реагираме по подходящ начин, в съответствие с европейското право", се добавя в комюникето.

Базираната в Амстердам Европейска агенция за лекарствата, която в момента обсъжда предоставянето на разрешения за няколко ваксини срещу COVID-19, вчера съобщи, че е била мишена на кибератака, без да уточни кога и от кого е била извършена. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.