Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Страните членки на ЕС ще могат да въведат намаляване или временно освобождаване от ДДС за ваксини срещу COVID-19 и комплекти за тестване, продавани на болници, лекари и физически лица, както и за тясно свързани с тях услуги.

Това гласят приетите днес от Съвета на ЕС изменения в директивата относно общата система на ДДС.

В момента държавите от Съюза могат да прилагат намалена, но не и нулева ставка на ДДС върху продажбите на ваксини, а за комплектите за тестване не е възможно дори облагането с намалена ставка.

Мерките засягат единствено ваксини срещу COVID-19, одобрени от Еврокомисията или от страните членки, и комплекти за тестване за същата болест, които изпълняват условията на европейското законодателство.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.