Франция арестува шестима българи по обвинения за контрабанда на цигари и сводничество, предаде Дарик радио, позовавайки се на френското издание "Депеш".

Друго лице е арестувано в България с европейска заповед за арест в рамките на същата операция между френските и българските служби, се казва в информацията. 

Петима от арестуваните във Франция (пет мъже и една жена на възраст от 21 до 70 години) са обвинени в престъпен заговор за контрабанда на цигари, а един е обвинен в пране на пари, прикриване на престъпната организация и склоняване към проституцията.

Престъпната група, която е прала парите си в имоти в България е била разбита в мащабна полицейска акция във Франция (Бордо, Моасак) и у нас в понеделник. Извършените в нея арести са общо 11.

До нея е довело няколкомесечно разследване на българин, който е укривал крадени вещи във Франция. Следата е довела разследващите до организация за вкарване на български проститутки в Бордо и за контрабанда на цигари с печалба между 200 000 и 400 000 евро. 

При арестите са били иззети няколко имота в България, в които са били прани парите на групата,  90 000 евро в брой, осем превозни средства, 650 кутии цигари.