Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Франция арестува шестима българи по обвинения за контрабанда на цигари и сводничество, предаде Дарик радио, позовавайки се на френското издание "Депеш".

Друго лице е арестувано в България с европейска заповед за арест в рамките на същата операция между френските и българските служби, се казва в информацията. 

Петима от арестуваните във Франция (пет мъже и една жена на възраст от 21 до 70 години) са обвинени в престъпен заговор за контрабанда на цигари, а един е обвинен в пране на пари, прикриване на престъпната организация и склоняване към проституцията.

Престъпната група, която е прала парите си в имоти в България е била разбита в мащабна полицейска акция във Франция (Бордо, Моасак) и у нас в понеделник. Извършените в нея арести са общо 11.

До нея е довело няколкомесечно разследване на българин, който е укривал крадени вещи във Франция. Следата е довела разследващите до организация за вкарване на български проститутки в Бордо и за контрабанда на цигари с печалба между 200 000 и 400 000 евро. 

При арестите са били иззети няколко имота в България, в които са били прани парите на групата,  90 000 евро в брой, осем превозни средства, 650 кутии цигари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.