"Лудогорец" загуби и в петия си мач в груповата фаза на Лига Европа - с 1:3 като гост на "Антверп". И остава без актив преди последния двубой идната седмица. В другата среща ЛАСК и "Тотнъм" направиха зрелищно 3:3 на австрийска земя.

На стадиона в Антверпен Мартен Онгла откри резултата с прекрасен гол в 19-ата минута - с удар отдалеч, при който не остави много на вратаря Владислав Стоянов. Малко след това Кристиан Бенавенте пропусна на празна врата.

"Лудогорец" игра много слабо през първото полувреме - във всички линии. Тимът бе хаотичен в дефанзивен план и беззъб в атака. 

След почивката това се промени. Преобразен, българският шампион притисна домакините, пропуски направиха Кирил Десподов и Мавис Чивота. 

Логичното се случи - в 53-тата Десподов изравни (долу). Това е първият му гол за новия отбор. В 61-ата Симен Юклерьод удари греда зад Владислав Стоянов. 

Малко след това "Лудогорец" бе близо до пълен обрат, но не се възползва при отлична контра - Каули Оливейра взе грешно решение в най-важния момент.

И получи гол във вратата си - Личи де Лаат засече топката при центриране от свободен удар - 2:1 в 71-ата (долу). До края "Антверп" не изпусна контрола, а разградчани изглаждаха като в началото на срещата.

Пет минути преди края Мануел Бенсон направи победата на "Антверп" по-убедителна. 

В 90-ата Драгош Григоре от "Лудогорец" направи грубо тактическо нарушение и получи втори жълт и червен картон.

"Антверп" поведе еднолично с 12 точки и вече мисли за фазата на плейофите догодина. А със спечелената точка "Тотнъм" също си осигури място на елиминациите. "Шпорите" имат 10 т., а ЛАСК е със 7, но балансът от преките мачове е в полза на тима на Жозе Моуриньо.

Така след седмица "Тотнъм" и "Антверп" ще решат победителя в група J в Лондон, а "Лудогорец" и ЛАСК ще играят в Разград изцяло за престиж и точки, които носят пари.

След разменени голове в края на първото полувреме резултатът бе 1:1. Гарет Бейл изравни от дузпа. Гонитбата в резултата продължи. Сон даде аванс на гостите в 56-ата, а в 84-ата Егщайн вкара за 2:2. 

"Тотнъм" получи нова дузпа и Деле Али също се разписа от 11-те метра - 3:2 в 86-ата. В добавеното време Карамоко поне възнагради проявените дух и характер на ЛАСК, пък и донесе престижна точка срещу лидера във Висшата лига.