"Лудогорец" този път няма да продължи в елиминациите на турнира Лига Европа идната пролет. Българският шампион загуби и теоретичен шанс да излезе от групата след много слаба игра и 0:4 като гост на "Тотнъм".

След четири кръга "орлите" нямат спечелена точка и в последните два мача ще играят за престиж и точки, които евентуално ще им донесат поне финансови средства. Гостуват на "Антверп" и приемат ЛАСК през декември.

В другия мач от групата белгийският тим спечели с 2:0 на австрийска земя. "Антверп" и "Тотнъм" събраха по 9 т., а ЛАСК е с 6.

"Лудогорец" не затрудни един от лидерите във Висшата лига този сезон, изглеждаше обезверен и безидеен. Карлос Винисиус откри в 16-ата минута, а в 34-ата удвои. И двата гола паднаха след хубави атаки, но и грешки в защитата на българския тим.

Хари Кейн остана на резервната скамейка.

"Палмата" на вечерта е за Хари Уинкс, който вкара третия гол - в 64-ата минута той простреля Пламен Илиев от около 40 митра, забелязъл, че вратарят е излязъл напред.

В 73-тата Лукас Моура също се разписа.

Домакините удариха греда преди почивката, а след четвъртия гол видимо загубиха интерес. Чувство за скука се четеше и в погледа на Жозе Моуриньо. Като цяло той заложи футболисти, които използва по-рядко.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Диего Марадона, който има мач за "Тотнъм", макар и неофициален, а бенефис. Така бе и с другите мачове в Лига Европа. Ликът на починалия аржентинец отново грейна на много стадиони, както и снощи в Шампионската лига.

ЦСКА-София също е без шанс да излезе от групата - по-рано днес отново падна от "Йънг Бойс" и има само една точка.