"Левски" записа победа в повторния дебют на Славиша Стоянович начело на отбора - 1:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) на "Герена" в отложен мач от 12-ия кръг на Първа лига.

"Сините" бяха без победа в шампионата от 19 септември, когато сразиха ЦСКА 1948 с 3:0. И без мач от 1 ноември - в периода им бяха отложени три срещи заради заразени с коронавируса, същевременно имаше пауза за националните отбори.

"Локомотив" пък дойде в столицата със самочувствие от рекордната в историята победа над вечния съперник "Ботев" с 6:0, но днес разочарова.

Единственият гол отбеляза Найджъл Робърта в 35-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Насиру Мохамед. Това е първото попадение на нидерландеца от началото на сезона.

Мачът не блестеше с качество и опасности пред двете врати - и заради студа. "Левски" успя да неутрализира силните страни съперника и този път се предпази от грешки. Дебют направи крилото Патрик-Габриел Галчев, използван като краен защитник.

Най-доброто положение за Локо дойде десетина минути преди края, когато Гомис не уцели вратата с удар в глава отблизо.

По-рано днес "Славия" и "Ботев" (Пловдив) направиха 0:0 в друг отложен мач - и също толкова безличен.

"Локомотив" (Пловдив) е втори с 23 т., "Левски" - девети с 14, а същия актив има и "Ботев". "Славия" е на предпоследното място с 9 т.