"Локомотив" (Пловдив) осигури най-големия кошмар на градския си противник "Ботев" - 6:0 на "Лаута" в дербито на 14-ия кръг на Първа лига. Това е най-изразителната победа в историята на съперничеството - като разлика, и тя завинаги ще е във визитката на още неопитния нов треньор на Локо Александър Тунчев.

"Канарчетата" изпитват финансови и организационни проблеми, а това пролича и на стадион "Локомотив". Носителят на Купата за последните два сезона съжалява само за това, че стадионите в България сега са затворени за фенове.

Момчил Цветанов откри след хубава атака още във 2-ата минута, загатвайки какво чака "Ботев". В 9-ата Дивиш Алмейда удвои с глава, а в 24-ата Димитър Илиев реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Георги Минчев.

Самият Минчев вкара най-красивото попадение в историческия двубой - в 28-ата той триково преодоля защитник на гостите и опъна мрежата за четвърти път.

В тези минути "Ботев" не знаеше къде се намира. "Жълто-черните" стигнаха до единствената си голова ситуация в 39-ата, когато вратарят Мартин Луков последователно парира удари на Тодор Неделев и Атанас Илиев.

Положението им стана по-тежко в 45-ата, когато Джонатан Перейра получи червен картон.

"Локомотив" довърши "Ботев" с още два гола след почивката, реализирани от Кристиан Илич в 71-ата и Николай Николаев в 78-ата. В самия край Бирсент Карагерен изтърва и той да се разпише от чиста позиция. Може да се каже, че "Локомотив" се смили.

Поне до утре Локо излезе начело в класирането с 27 точки, следван от "Лудогорец" с 26 (два мача по-малко). Тимът на "Арда" пък изскочи трети след днешния успех с 3:0 над "Монтана". Вчера "Черно море" би "Славия" с 3:2.