Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Петима души са загиналите от вчерашната касапница в Трир, при която мъж на 51 години навлезе с автомобила си в пешеходната зона на града и прегази целенасочено над 20 души там. 15 пешеходци са ранени, повечето от които много тежко. Сред жертвите има едно цяло семейство и трагедията им разтърси цялата страна. На място са убити 45-годишният баща и бебе на 9 дни. Майката и синът на годинка и половина са оцелели, но са в болница в тежко състояние. Очевидци разказаха как са видели бебешка количка, която изхвърча във въздуха от удара. Те получават също помощ от психолози.

Мъжът, използвал автомобила си като оръжие, е арестуван 4 минути след атаката. Той е германец, роден в Трир, през последните седмици е живял в автомобила. Преди това няма постоянен адрес. Колата е на негов приятел. Мъжът е имал 1,4 промила алкохол в кръвта си. Според полицията няма никакви данни за престъпление на политическа или верска основа. Мъжът днес е започнал да дава показания. Съдът днес реши той да остане в ареста, а не да бъде местен в затворено психиатрично отделение. Повдигнато му е обвинение в убийство.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.