Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, което позволява мобилизирането на 511 милиона евро за страната ни.

Парите са от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от Кохезионния фонд. Целта на изменението е да се помогне на българската икономика да се справи с неблагоприятните последици от кризата с коронавируса.

Тази финансова подкрепа включва безвъзмездни средства за оборотен капитал за микро-, малки и средни предприятия, капиталови инвестиции и гаранции по заеми.

България е една от първите държави членки, които се възползваха от Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса (ИИОК), припомни еврокомисарят по сближаването и реформите Елиза Ферейра.

Изменението на тази оперативна програма е възможно благодарение на изключителната гъвкавост, предоставена в рамките на ИИОК и Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса плюс (ИИОК+), която позволява на страните членки да използват финансирането по линия на политиката на сближаване. Така се подпомагат най-изложените на пандемията сектори като здравеопазването, малките и средни предприятия и пазарите на труда.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

??????

А къде сме в класацията? Не е ли интересно за читателите тук.. Разбивката на това кой колко получава от 90,3 милиарда? Унгария е с 504 милиона, ние сме пред нея.. Кой ли бе пре*** с 300 от ЕС? Не говореше ли този КОЙ това: "Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии." И кво като се караше - Испания (21 млрд.), Италия (27,4 млрд.), Гърция (2,7 млрд.) - те пък с направо с 400 го пре***..
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Ние отговаряме:

Овчата ти логика ни води към тропкане с краче и отказ от този "смешен" милиард лева...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.