Погребението на починалия в понеделник треньор Никола Спасов ще бъде в сряда, 25 ноември, от 12:30 часа в Малашевските гробища.

Специалистът, извел "Черно море" до Купата на България през 2015 г. и бронзовите медали в първенството шест години по-рано, получи от усложнения, след като бе диагностициран с COVID-19 и двойна бронхопневмония по-рано този месец. Той издъхна на 61 г. в болницата в Монтана - от лятото бе начело на местния отбор.

Втори ден българският футбол скърби за една от най-колоритните си фигури. Много рядко се случва футболните хора да са обединени - това се наблюдава от вчера.

Съболезнователни съобщения публикуваха "Лудогорец", ЦСКА-София, "Левски", пловдивските "Локомотив" и "Ботев", разбира се клубове, на които е би начело - "Черно море", "Царско село", "Монтана", родният му "Локомотив" (София)... Варненският тим подобаващо определи Спасов като най-успешният треньор в своята история.

"Повичай в мир, приятелю", пише "Лудогорец".

Българският футболен съюз, други структури, свързани с най-популярния спорт, спортният министър Красен Кралев и т.н. също написаха послания и изказаха съболезнования към близките на Адмирала, както бе наричан - най-вече във Варна.

Стана ясно, че Кралев, който е бивш президент на "Черно море", е съдействал Спасов да бъде настанен в болницата в северозападния град. През миналата седмица състоянието му се е подобрило и е очаквал в понеделник да бъде изписан, но в последните дни болестта се е завърнала. Искал е да се върна на работа и да води отбора си.

Никола Спасов се ползваше с авторитет и имаше много приятели. Той остави следа във всички отбори, през които мина кариерата му. Това е причината смъртта му да разтърси толкова силно футболните среди.