Мъж връхлетя с колата си върху бариера на пешеходната зона в центъра на Враца. След като разбил бариерата, той спрял колата си - възскромно Рено, пред сградата на общинската администрация й драснал клечката.

Полицията пристигнала незабавно и започнала да гаси пожара. Подпалвачът обаче залял и полицаите с бензин и се опитал да ги запали. Пострадал е един служител на реда, допълва Нова тв.

Според бТВ извършителят първо е опитал да запали себе си. Той обаче е невредим.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви пред медията, че според него случилото се е терористичен акт, защото местопроизшествието се намира близо до училище, детски площадки, заведения т.е. места, в които има твърде много хора.

"Когато в центъра на града си запалиш автомобила, взривяват се гуми и застрашаваш живота на толкова много хора?! Когато застрашаваш живота на мнозина на публично място… какво?!

Това е акт на тероризъм и аз смятам, че такива хора трябва да получават цялата строгост на закона, за да разберат, че каквото и да се случи, не е това начинът да изразяваш себе си, недоволствата си, личните си проблеми…”, категоричен е кметът Калин Каменов.

Все още не са ясни мотивите за действията на мъжа. При ареста му единственото, което казал на униформените, било "Ще разберете".

Неотдавна отново във Враца млад мъж откри огън в центъра, след като бил свален от тролейбус, защото е без маска.