Мачът ЦСКА-София - "Левски" от 13-ия кръг на Първа лига изглежда ще се играе по програма в събота от 15 часа, личи от съобщение на Спортно-техническата комисия на БФС.

От "Герена" подадоха молба за отлагане на срещата, тъй като почти целият отбор на "сините" излезе под карантина с положителни тестове за коронавируса. За много от футболистите тя изтича 48 часа преди началото на двубоя.

Това обаче не е аргумент за СТК, която припомня, че "футболни срещи в Първа и Втора лига могат да бъдат отлагани при наличие във ФК участник в състезанието на повече от 10 състезатели с положителен тест и в карантина за COVID-19 на назначената дата за провеждане на футболната среща".

В съобщението не се посочва изрично за казус със съботното дерби.

Срещата на стадион "Васил Левски" ще е дебют в шампионата за Бруно Акрапович начело на ЦСКА-София и повторен дебют за Славиша Стоянович в "Левски".

Отложен от кръга е мачът "Лудогорец" - "Ботев" (Пловдив), тъй като карантината на повече от 10 футболисти на "орлите" изтича в понеделник, 23 ноември, а мачът бе предвиден за 21-ви. Последното е на база на становище на Медицинската комисия на БФС.