Лидерът на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала изрази задоволството си от загубата на американския президент Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Насрала същевременно призова регионалните си съюзници да бъдат нащрек за евентуални действия на САЩ или Израел през оставащото време до края на мандата на Тръмп.

В излъчвана по телевизията реч Насрала определи правителството на Тръмп като "едно от най-лошите, ако не и най-лошото" правителство на Съединените щати, но подчерта, че новият американски президент няма да промени произраелската политика на САЩ в Близкия изток.

Насрала окачестви американските президентски избори като извращение на демокрацията, обвини Тръмп в необузданост и заяви, че "арогантността и агресивността" на правителството му са увеличили опасността от война.

Лидерът на Хизбула заяви също, че се радва на резултат от американските избори, защото Тръмп е човекът, наредил убийството на високопоставения ирански генерал Касем Солеймани.

Правителството на Тръмп въведе допълнителни санкции срещу Хизбула, която Вашингтон разглежда като терористична организация, отбелязва Ройтерс.