Българското посолство във Вашингтон предупреди за възможни размирици след изборите за президент в САЩ.

"Вечерта след изборите за президент на САЩ на 3 ноември, както и през следващите няколко дни, съществува вероятност от протестни действия и нарушаване на обществения ред в по-големите градове. В тази връзка препоръчваме да се избягват местата, където има събирания на големи групи от хора или предварителна информация за възможни инциденти. При попадане в такава ситуация, следва стриктно да се спазват указанията на местните власти и полицията.

При необходимост от съдействие, може да се свържете с посолството на тел.: (202) 387-5770", пишат от посолството ни в САЩ.

От няколко дни в столицата и останалите големи градове се готвят за нови големи размирици, след като последната половин година в масови демонстрации, къде мирни, къде придружени с палежи, след убийството на Джордж Флойд. 

Преди изборите Доналд Тръмп така и не обяви, че ще признае резултата им, дори да не е по вкуса му. Миналата вечер той публикува туит, впоследствие обявен за дезинформация от социалната медия, в който обвинява демократите, че планират изборни измами в Пенсилвания.

Тръмп предупреждава, че това ще доведе до "улично насилие". Завършва и със следния призив, който дава свобода на въображението.

"Нещо трябва да бъде направено!"

 

Уважаеми сънародници, Вечерта след изборите за президент на САЩ на 3 ноември, както и през следващите няколко дни,...

Публикувахте от Bulgarian Embassy in Washington, D.C. в Понеделник, 2 ноември 2020 г.