Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Елате, седнете и работете върху Конституция. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата" - тези думи цитира водещата на "120 минути" по бТВ днес Мария Цънцарова пред депутатката от ГЕРБ и зам.-председателка на правната комисия Десислава Атанасова.

"Тези думи мисля, че са на премиера", заяви представителката на управляващите.

А всъщност авторът им е Александър Лукашенко, беларуският диктатор, който също предложи редакция на основния закон след дълги протести срещу управлението му.

"В никакъв случай не може да се направи този паралел", отсече Атанасова, а на въпрос защо тогава сама се е объркала, каза: "Не съм се замисляла за изказванията на Лукашенко, очаквах, че ще ме предизвикате с реплика на премиера."

Тя подчерта, че само Велико народно събрание може да приеме нова Конституция, а оглавяваната от нея временна комисия можела само да организира кръгли маси и обсъждания.

"Предложихме промяна на Конституцията и рестарт на държавата, промяна на политическата система. Има избори след няколко месеца, нали си представяте оставка в този момент? На фона на тази пандемия кой ще носи отговорността?", добави тя.

И Лукашенко каза - "ще стане много лошо, но след като приемем нова Конституция...", репликира я Цънцарова. И попита какво точно прави временната комисия, която не може да осъществява промени по проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

"Имали сме едно заседание, на което приехме вътрешни правила, пратихме проекта с молба за становище", описа Атанасова.

Въпросното заседание е продължило 15 минути и единственото вече месец, след като комисията е събрана - само за два месеца. Заседанията се отлагали заради коронавируса, обясни председателката на комисията. И заяви, че 10 експерти са приели да асистират на комисията, отказа обаче да назове имената им.

Ето, Лукашенко казва - ще стане много лошо, но след като приемем нова Конституция, ще предам правомощията си.

"Друга част ще предложат писмено становище, бившите членове на КС се притесняват от посещения на кръгли маси."

На въпрос дали е поканен бившият правосъден министър Данаил Кирилов, предполагаем автор на проекта, тя отсече:

"Не виждам защо да го каня. Не знам кой е авторът, подозирам, че първият автор е той."

Според Атанасова здравният министър се справя добре, поздрави го за бързата реакция след скандалния случай с 33-годишен с COVID-19, починал след часове чакане на линейка. И заяви, че мерките са достатъчни, ако се спазват. 

На въпрос дали случая й говори за подготвена здравна система, Атанасова каза:

"Говори ми за решителност този проблем да бъде преодолян, вече се водят такива разговори. Дори необичайни решения биха помогнали."

 

Коментари

 's picture

Бобо

Геберащината

Тази пача е класическа герберастка калинка, тъпа, проста, нахална, нагла, самовлюбена и надменна.
 's picture

godo1952

Калин

Страхотни заглавия слагате ! Атанасова го казала, но всъщност вие правите внушения ! Тъпо ! Ако реша да сбъркам името на Бойкикев, на Хаджикян, Бабикян, Лайникян и пилотчето от Славяново, вероятно ще го сбъркам с някой селски идиот.
 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

В общи линии ти си никой. А тая се води "тежката артилерия" на герб, а съжо и едно от "остриетата" на герб. В такъв случай може човек да придобие представа за другите от герб. Май нещо като теб - неостри остриета.

Не е грешка

Проверява дали в деня на будителите матряла още е унесен в тежка гербаджийска дрямка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.