Знам, че ноември тамън започва и е още далеч, ама когато човек е зает с хоумофис и домашно обучение, трябва да планира нещата отдалеч. Та се запитах аз тая година какви подаръци за Коледа ще купя? Сетих се, че предстои и тази галимация, след като прочетох в пресата, че Ким Кардашиан е получила невероятен подарък за рождения си ден от любимия си съпруг, господин Кание Уест. Певец, кандидат-президент и суперстар. Та Кание подарил на благоверната си холограма на починалия й баща. В естествен размер, ходел из хола им и разказвал истории с истинския му глас. Госпожа Кардашиан-Кание искрено се трогнала и веднага споделила новината в инстаграм.

Много се впечатлих, а и доста се разтревожих. Гледай хората какви подаръци си правят, а аз се чудя дали мога да мина с по един чифт чорапи и някоя бутилчица. Защо да не направя и аз като господин Кание и да изненадам близките ми с нещо подобно? Да ви кажа, по принцип не съм сигурна, че е много готино да се прибереш от работа и на масата да те чакат покойната ти баба и рибката, която умря от ласките ти, когато беше в трети клас. Аз лично предпочитам това да не ми се случва в следващите 50 години. Затова си казах, еми що па ти да не зарадваш домочадието с холограми на живи хора, техни кумири и важни за целия свят личности? Влизаш у дома значи, навън студ, вали дъжд, ти си сваляш якето, събуваш обувките, миеш ръцете (търкаш поне една минута със сапун, като не забравяш да минеш и между пръстите!), обуваш пантофите и с облекчена въздишка отваряш вратата на хола. А там, около масата, те чакат  Джейна Джеймисън в най-добрите си години, Дийпак Чопра и Григор Димитров. Салатката нарязана, ракийката сипана, а пържолките цвърчат под вещото ръководство на Джейми Оливър. Докато се опитваш да си затвориш увисналото чене, от спалнята се чува похотлив кикот, ама въобще не смееш да погледнеш кой е там, щом за Джейна е имало място само на масата. А и детето е в къщи. От стаята му чуваш усилено сричане и плахо надникваш, за да видиш как Еминем му пише домашното по математика. „Три тръби, йоо, три тръби, три, йоо, фак, фак, се изливат в басейна, а аз съм беден, йоо, и нямам басейн, три тръби, йоо...“ Затваряш преди да чуеш края на условието и три пъти на ум благодариш на Господ, че тийнейджърът не си е пожелал да разпуска с Чарли Шийн за Коледа.

Връщаш се обратно в хола, където милата ти съпруга с грейнало лице стъпва на табуретката, опъва гънките по престилката и запява „Джингъл белс“, докато холограмните гости пеят беквокалите.

Тук нервите ти не издържат и правиш нещо, което иначе си се клел никога да не правиш: пускаш си новините!

Обаче там положението е още по-зле. Бойко ви Борисов в карантина, небръснат, по домашному, явно умрял от скука и се пуснал лайф по фейсбука, съответно във всички медии. На който и канал да цъкнете, все чувате: „Давам ви по пеесе лева за Коледа и по още пеесе за ковида. По десет лева на буква. А кажете сега едно благодаря!“ Холограмите веднага започвата да благодарят – компютърна работа, възпитана. Правят, каквото им кажеш. Само Еминем нещо не е съгласен, нали домашното по математика пише, та веднага се обажда: „Ма в Коледа буквите са шест, къде са тия десет лева? Бро, десет лева, йо, йо, десет лева ми дължиш, йо!“ Тук вече се налага да припаднете. Обаче в последния момент един кадър по телевизора ви връща с 200 в реалността. Бойко и той има гости. Холограми вероятно. Ангела Меркел, Бенямин Нетаняху, Себастиан Курц, Мун Дже Ин, Ердоган, Макрон, Урсула фон дер Лайен, трима папи и Пашата седят на дивана зад него и периодично повтарят: „Бързо възстановяване. Конграчулейшън“. Папите от време на време го милват по главата, а Пашата се провиква: „Донеси едно кафе, бе!“ С две думи, уютна домашна обстановка.

Е сега вече може да припаднете. Когато дойдете на себе си, може би най-хубаво ще е да установите, че всичко това е било сън, а коледният ви подарък дреме кротко под елхата – все пак чифт чорапи от намаленията.