Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Сега Русия милитаризира Крим и затова трябва да гарантираме, че всички наши съюзници в Черно море и навсякъде другаде са защитени. Така че имаме ротационни сили, по отношение на които сме прозрачни в нашето засилено предно присъствие, което включва източните ни съюзници – Балтика, Полша, със сигурност България и Румъния.“

Това заяви в телефонен брифинг за журналисти в Брюксел постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчисън. Тя говори преди започващата днес двудневна виртуална среща на министрите на отбраната от страните членки на пакта.

„Милитаризацията на Крим, който е много близо до много от съюзниците ни, и незаконният опит той да бъде отнет от Украйна доведоха до нашето засилено присъствие, което не е на постоянна основа, а на ротационно ниво, за да гарантираме, че възпираме всякакви по-нататъшни действия на Русия. И се надяваме, че в бъдеще Крим отново ще се върне към суверенната територия на Украйна“, допълни Хъчисън.

Решението за намаляването на броя на американските войски в Германия не означава, че броят им в Европа ще бъде намален, каза още дипломатката. Според нея в действителност става дума за стремеж тези войски да бъдат по-ефективни чрез съсредоточаването на няколко щаба на едно място и присъствието на сили на други места в Европа. Ще бъде необходима обаче доста работа, за да бъде решено как да бъдат преместени войските и да бъде гарантирано, че има инфраструктура, която ще позволи това движение.

С особен интерес се очаква на срещата да бъде обявено създаването на нов център за космическа защита. Той ще се намира в американската база „Рамщайн“ в Германия. Причина са противоспътниковите системи на Русия и Китай.

Кей Бейли Хъчисън обеща, че САЩ ще бъдат прозрачни и ще предупреждават другите страни, които развиват дейност в Космоса, къде пращат спътници. Така ще бъде избегната опасността от сблъсъци или засичане.

Посланичката комантира и съобщенията, че Турция е провела изпитания на закупените от нея руски ракетни системи С-400:

„Така Турция се отказа от възможността да бъде място на голям обект за поддръжка и производство на F-35, които са следващо поколение изтребители. Те се отказаха от много неща, за да имат в Анкара руска ракетна отбранителна система и ние сме много недоволни, че не можахме да ги разубедим да бъдат и с нашия алианс, и с друг съюзник.“

Коментари

Harry Barry's picture
Harry Barry
Doyoho7402

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя.. ===>> www.Smartlife3.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.