Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И президентът републиканец Доналд Тръмп, и съперникът му демократ Джо Байдън предприеха вчера настъпление в щати, в които се надяват да преобърнат нагласите на избирателите в своя полза, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп започна деня си в Невада с нетипично посещение в църква, преди да участва в проява за набиране на средства, а вечерта - в митинг в град Карсън. Невада, смятана преди време за оспорвана територия, не е подкрепяла кандидат-президент на републиканците от 2004 г.

Байдън, който е ревностен католик, присъства на литургия в Делауер, след което пристигна за предизборни прояви в Северна Каролина - щат, където демократ не е печелил надпреварата за Белия дом след Барак Обама през 2008 г.

И Тръмп, и Байдън призовават поддръжниците си да участват в предварителното гласуване, отбелязва Ройтерс.

И двамата кандидати се опитват да привлекат щати, които могат да им помогнат да си осигурят път към победа, но динамиката на надпреварата остава забележително стабилна. Байдън се радва на значителна преднина в националните допитвания, но тя е по-скромна в анкетите в оспорваните щати.

Освен социологическите проучвания, които показват преднина за Байдън, бившият вицепрезидент се ползва и с друго сериозно преимущество пред Тръмп - пари. През последните четири месеца кампанията му е събрала над 1 милиард долара, което му помогна да засенчи внушителното преди време финансово предимство на Тръмп.

По-големите финансови възможности на кампанията на Байдън личат и в предизборната агитация - той и съюзниците му демократи са на път да похарчат два пъти повече средства за политическа реклама от Тръмп и републиканците в заключителните дни на надпреварата, както показват данните на компания "Кантар".

В Дърам, Северна Каролина, Байдън разкритикува Тръмп за изказването му през уикенда, че САЩ са "прескочили трапа" в пандемията от коронавируса, и изтъкна, че равнището на новите случаи в страната се е повишило до най-високата си степен от месеци. "Нещата се влошават, а той продължава да ни лъже за положението", каза Байдън.

Въпреки че наскоро се възстанови от собствения си сблъсък с вируса, в Невада Тръмп се подигра на Байдън за предпазливия му подход към пандемията. На митинг на открито на летището в Карсън социална дистанция почти не се спазваше.

"Да слушам учените", каза подигравателно Тръмп. "Ако изцяло се вслушвах в учените, сега страната щеше да е в тежка депресия."

Кампанията "Байдън" отвърна почти мигновено.

"Новите случаи на коронавирус се умножават, а безработицата расте", каза нейният говорител Андрю Бейтс.

Очаква се Тръмп и Байдън да имат последни дебати в четвъртък в Нашвил, щата Тенеси. Вторите дебати, насрочени за 15 октомври, бяха отменени заради отказа на Тръмп от участие, след като организаторите обявиха, че те ще са виртуални, за да се намали рискът от заразяване.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.