Барън Тръмп, 14-годишният син на президента Доналд Тръмп, е дал положителен тест за COVID-19 малко след родителите си, според публикация в блога на Белия дом от първата дама Мелания Тръмп, цитирана от "Бизенс инсайдър".

„Естествено първата ми мисъл беше за нашия син“, написа първата дама за реакцията сина  положителни резултати, които тя и президентът дадоха. „За наше голямо облекчение той се отказа отрицателен, но отново, както родители през последните няколко месеца, не можех да не помисля„ какво ще стане утре или вдругиден? “

"Страхът ми се сбъдна, когато той беше отново тестван и се оказа положителен. За щастие той е силен тийнейджър и не проявява симптоми."

Президентът Тръмп за първи път обяви, че той и първата дама са се разболели от болестта на 2 октомври, въпреки че точната хронология остава несигурна.

Мелания Тръмп съобщи днес, че вече е с негативен резултат при тест за коронавирус, предадоха световните агенции.

Държавният глава вече не може активно да разпространява COVID-19 и може да присъства на публични събития, каза днес главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи в телевизионно интервю, цитирано от Ройтерс.