Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кръстоносния поход поведоха два фейсбук профила (на неизвестните за мен г-н Шкварек и г-жа Зикидис), масово препращани, лайквани и коментирани. Лайтмотивът на народния гняв: как смеят да ни говорят, че даже да илюстрират такива срамни части от човешкото тяло като вагината и нейната ужасна функция да менструира! Ами не знаят ли, че за религията жената в мензис е нечиста, а в традицията на Непал дори я затварят в колиба вън от къщата, докато ѝ мине?

На пръв поглед неоконсерваторите са се хванали да бранят стари табута: до 19-и век е напълно забранено да се говори за женска сексуалност, камо ли за мастурбиране и аборти. От друга страна погледнато обаче може би е точно обратното - самите те опитват да наложат нови табута на българското общество, което отдавна вече е част от модерния свят. Вярно, че по социалистическо време бяха по-свенливи по тези теми, но човешкото тяло беше тяло, не някакво тайнство. С други думи не е съвсем ясно дали искат щраусът да си стои с глава в пясъка или, както ми се струва на мен, го карат да си я заравя тепърва.

Трябва ли да обяснявам на дамите колко сериозен психологически проблем разглежда тази книга? И колко добре е той да се представи спокойно и весело, без срам и вина? Не знам дали някой би оспорил подобно начинание. Впрочем книгата няма общо с учебната програма и не е задължителна за никого - издадена е чрез crowdfunding, т.е. много хора, може би майки на момичета, са решили да дадат по пет лева, защото смятат, че трябва да има такава книга.

Доколкото видях, яростта на алт-райтърите идва първо от това, че темата за женската сексуалност се обсъжда твърде рано. Аз не знам кога трябва да започнат тези разговори, от родителски опит бих казал - преди пубертета, за да не бъде шок за момичето първото кръвотечение - но колко точно, да кажат специалистите.

Другото, което ги вбесява, е проклетата смяна на пола, която те вече привиждат зад всеки ъгъл. Сто пъти го повторихме по време на безумстването около Истанбулската конвенция, въвела понятието "джендър": биологически и културно-социален пол са две различни неща; при огромната част от хората те съвпадат, но има и редки случаи на разминаване. Около нас живеят хора, които не могат да се разпознаят в един от полюсите, които им се предлагат било по анатомични, било по хормонални или психологически причини. Трябва ли да е подготвено детето за среща с подобни хора, около нас? Да ги избием ли, да ги затворим в лагери, за да го предпазим? Или по-добре да говорим за това?

Разбира се, когато омразата избликне, тя се насочва ад хоминем - към правозащитната организация, която стои зад изданието и за която са работили двете авторки Баева и Раева. Зад невинните детски рисунки на момиче с кърваво петно на гащите, изниква демонът Сорос, който цели да засели Европа с мюсюлмани, като за тази цел изкуши хората масово да си сменят пола. Ха-ха, хванаха се либералите - уж защитават правата на жените, а пък я гледай при мюсюлманите жените са безправни!

Не знам дали българското общество има сили да се съпротивлява срещу подобни абсурдни асоциативни вериги, построени върху раздразнение и невежество. Днес поставят под въпрос сексуалното възпитание, утре ще дойде ред на еволюционната теория, както вече правят алт-райтърите в САЩ. Но обърнете внимание на пропагандната хватка тук: като скриеш един проблем, той изчезва. Няма менструация - няма притеснение от женската идентичност на подрастващото момиче. Забраняваме гей-парада, отказваме да говорим за интерсекс и трансджендър хората - и те магически изчезват. Цензурираме историята - и тя се оказва изтъкана от победи и слава... Хайде да не бъдем толкова глупави, а?

"Дойче веле"

Коментари

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Не че сте толкова глупав, Дичев

Но да станеш професор и да лъжеш, че мощното обществено отвращение е някакво си "разбунване на духовете" е как да кажа, разголващо духовната вагина.
В Т's picture
В Т
ВТ

знам ги тие ..

.. не им обръщай внимание!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.