Британски медии, най-вече таблоиди, раздухват реплика на Кубрат Пулев, произнесена вчера на пресконференция. На въпрос за силните страни на Антъни Джошуа, с когото Кобрата може да излезе в бой за световната титла на 12 декември в Лондон, боксьорът ни заяви, че потенциалният му съперник има "силен удар".

Запитан за други силни страни на световния шампион, Пулев рече следното:

"По-хубав тен има от мен."

Медии цитират тези думи на Кубрат и публикуват постове в социалните мрежи, в които той е атакуван и обиждан. Мнозина го уличават в расизъм, а фенове на Джошуа отправят закани, че с такива изявления ще надъха още повече шампиона и той ще го "пребие", "нокаутира", "просне по гръб", "измете ринга с него" и т.н. и т.н.

Най-активни в отразяването на поредния казус, в който България (или поне българи), се обвиняват в расизъм, са таблоидите "Сън" и "Дейли Мейл". Първият поставя на челно място информацията с цитата на Пулев и гневни реакции, най-вече от туитър. Това бе вестникът, който през миналата година отправи тежки обиди към страната ни покрай расисткия скандал на мача България - Англия на стадион "Васил Левски".

"Дейли Мейл" не пада по-долу. Изданието припомня именно този обиколил света случай, довел и до трусове в българския футбол - оставките на Борислав Михайлов и Изпълкома на БФС, поискани от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев.

Таблоидът посочва скандала с целувката на Кубрат Пулев и щатската репортерка Джени Равало през пролетта на 2019 г. Малко след това боксьорът понесе наказание с временно спиране на правата от Спортната комисия на щата Калифорния.

В информациите на "Дейли Мейл" и "Сън" не е подминат и фактът, че Джошуа е изявен активист на движението Black Lives Matter - едно от лицата му в Обединеното кралство. Боксьорът участва в много шествия и протести, дори когато имаше контузия в коляното по-рано тази година.

Думите на Пулев са отразени и на сайта на тв гиганта "Скай спортс", който притежава правата за излъчване на мача и е партньор на Еди Хърн - промоутърът и мениджър на Антъни Джошуа.

Засега няма реакция от Джошуа или Хърн. Очаква се датата на двубоя да бъде потвърдена в близките дни. Вчера Кубрат Пулев заяви, че мачът все още не е напълно сигурен - не и докато не бъде обявен от британците, които останали недоволни от това, че Кобрата е съобщил новината първи.