България и Унгария играят тази вечер от 21:45 часа бараж за Европейското на стадион "Васил Левски". Кой продължава напред се решава в един мач, което означава, че при равенство в редовното време ще има продължения и евентуално дузпи.

Ще има видеоасистент рефер (ВАР).

Победителят ще срещне през ноември Исландия или Румъния, сблъсъкът на които е в Рейкявик. Спечелилият в карето отива на преместеното за догодина Евро 2020. Ако националите ни бият маджарите, ще са домакини и във втория решителен двубой.

А днес се играят общо осем баража - те трябва да излъчат последните четири участника за шампионата на Стария континент.

Вчера селекционерът Георги Дерменджиев и капитанът Георги Костадинов обявиха, че националният отбор не е илизал в толкова важен мач повече от 10 години и това е факт.

Със "зелена светлина" от УЕФА и относително приравняване на българските мерки срещу коронавируса към това решение тази вечер на ст. "Васил Левски" ще има публика - до 8500 души. Или 20 процента от капацитета.

Препоръката на УЕФА беше за до 30 на сто, стига това да не противоречи на местното законодателство. В България на футбол могат да присъстват до 1000 души на сектор в мачовете от вътрешното първенство и за Купата.

Зрителите на трибуните трябва да носят маски, да нямат симптоми за вирусно заболяване (за това ще се проверява на входовете) и да спазват физическа дистанция, сядайки през място и през ред. Седалките за зрители са точно определени. БФС, който вчера уточни мерките на среща с министрите на здравеопазването и спорта, обяви, че нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона.

България може да понесе санкция от УЕФА, ако делегатът на мача забележи струпване на хора и неспазване на изискванията.

Билети се продават онлайн и на касите на стадиона - 20 лева за сектор А, 15 за В и по 10 лв. за Б и Г.