Кирил Десподов е преотстъпен от "Каляри" на "Лудогорец" без за него да е плащан наем за целия сезон, а заплатата му е "много, много по-ниска" от цитираната в медиите, обяви спортният директор на "орлите" Георги Караманджуков на пресконференция в Разград.

Брифингът бе свикан за представяне на предпоследното ново попълнение на шампионите - защитникът Жосуе Са, дошъл от "Андерлехт". Договорът на Са е за три сезона.

Първо в медии в Западна Европа, а след това и в български бе тиражирано, че "Лудогорец" ще преведе на "Каляри" 500 000 евро, а Десподов ще взема поне 50-60 хиляди евро на месец.

Караманджуков, който е най-високопоставаният човек в чисто футболен аспект в "Лудогорец", не искаше да говори за бившия ас на "Литекс" и ЦСКА-София, привличането на когото в последния ден на трансферния период в понеделник, отново разгоря войната между клубовете и техните привърженици.

Той поясни, че темата ще се коментира повече при представянето на нападателя - след приключване на паузата за националните отбори. 

"Само искам да кажа някои неща, за да се спрат спекулации, все пак рече Карамаджуков, отговаряйки на журналистически въпрос. - Първият и последен разговор, който имахме с Кирил Десподов беше на 4-ти вечерта (неделя, бел. ред.). Аз искам да питам някой от ЦСКА свърза ли се с него, поканил ли ги е, сетил ли се е някой за Десподов. Защото сега гледам обвинения срещу него, срещу “Лудогорец”…

Той естествено е много добър футболист, който който се надяваме, че ще пасне на стила и мисля, че на Кирил му подхожда да играе в “Лудогорец”. За него не е платена наемна цена за периода, в който е преотстъпен, има заложена откупна клауза, която е доста висока, съгласно нашите стандарти. И заплатата е много, много по-малка от тази, която се тиражира в медиите и смята с това нещо да приключа."

Искам да пожелая късмет на националния отбор, вече имаме доста национали. За нас това е много важно, знаете, че много години работихме с Георги Дерменджиев - дано ни класира, завърши по темата за баража с Унгария утре Караманджуков.

Шефът каза, че желанието за подсилване на отбора е изпълнено на "99 процента". Възможно било да се стигне до 1-2 изходящи трансфера, явно към пазарите, които още са отворени - на Изток.

Светослав Дяков продължава да е футболист на "Лудогорец". Наскоро бившият капитан намекна във фейсбук, че си тръгва от Разград, демонстрирайки, че не е доволен от начина, по който става раздялата.