"Лудогорец" поднесе изненада малко преди трансферният прозорец да бъде затворен. Шампионите взеха национала Кирил Десподов, който идва под наем за един сезон от "Каляри" с опция за откупуване.

Нападателят е бивша звезда на ЦСКА-София - беше продаден в Италия през зимата на 2019 г. за сума в порядъка на 3-4 млн. евро. Все още няма официално потвърждение от страна на "Лудогорец".

Десподов е поредният "червен", който е взет от "орлите", било то и не директно от ст. "Българска армия". Списъкът е дълъг: Емил Гъргъров, Абел Анисе, Лукас Саша, Антон Недялков, Жоржиньо, Станислав Манолев... 

Най-тежко на Армията бе прието "предателството" на Недялков, който бе изтъргуван от ЦСКА-София на американския "Далас" през декември 2017 г. За сделката помогна Христо Стоичков. През лятото на 2018-а защитникът се озова в Разград, което му спечели омраза в Сектор Г.

По същия път върви и Десподов (23 г.), юноша на "Литекс", подобно на Недялков и приближен на Гриша Ганчев. Поне доскоро.

Острието не успя да се наложи в "Каляри" и през лятото на миналата година бе преотстъпен на "Щурм" (Грац) - при бившия треньор на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро. Там впечатли, но австрийският отбор не съумя да го откупи.

В пандемията Десподов изкара COVID-19 и се завърна в "Каляри", но в последните дни стана ясно, че клубът отново му търси друг пристан. Според медии в Гърция и Италия пропаднала е възможност за преминаване в южната ни съседка, споменаваха се ПАОК и АЕК.

Десподов стана футболист №1 на България за 2018 г. В момента той е с националния отбор, който се готви за баража за Европейското срещу Унгария в четвъртък. Това е причината той да бъде представен в Разград след около 10 дни. 

В сряда "Лудогорец" ще даде брифинг с друго ново попълнение - защитникът Жосуе Са, дошъл от "Андерлехт". Шампионите направиха доста мащабна селекция в последните месеци - в опит за изграждане на нов отбор.