Станислав Шопов от "Ботев" (Пловдив) вече е играч на нидерландския "Хееренеен". Отборът след четири кръга е трети в елитната дивизия на страната с 10 т., колкото имат "Фейенорд" и ПСВ "Айндховен", съответно първи и втори.

Клубът обяви трансфера на официалния си сайт. Там се посочва, че договорът е за две години с опция за удължаване с още една. Трансферният период приключи миналата нощ.

Шопов е в Нидерландия, преминал е медицински преглед и подписал личния си контракт. Той обаче е поставен под 10-дневна карантина заради статута на България в оранжевата зона на пандемията с коронавируса. След този срок ще започне да тренира с новите си съотборници, посочва "Хееренвеен".

"Станислав е голям талант, коментира техническият директор Джери Хамстра пред официалния сайт на навършилия през лятото 100 г. клуб. - Само на 18 години той вече е изиграл над 20 мача в елитното ниво на българския футбол. В лицето на Станислав ние се сдобиваме с атакуващ халф, който е в следващата фаза на своята кариера. Той пасва идеално на нашата философия."

Трансферната сума към закъсалия финансово "Ботев" не се обявява от двата клуба. Шопов е при "канарчетата" от дете. Спечелил е доста индивидуални и отборни отличия в кариерата си като юноша. 

Следен е от клубове от Западна Европа, като преди години кара проби в "Рома".

През лятото "Ботев" пласира друг свой голям талант - Никола Илиев, на "Интер" (Милано).

Междувременно днес "канарчетата" официално се разделиха с треньора Ферарио Спасов. С него си тръгват асистентите му Деян Божилов и Лилчо Арсов. Временни наставници са Георги Онов и Петър Пенчев, които работят в детско-юношеската школа на клуба.