Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Касим Дал е сред учредителите на ДПС, дългогодишен зам.-председател на партията. Наричат го "паметта и сърцето на ДПС", бил е сред близките съратници на Ахмед Доган... до напускането му през 2010 г. През 2011 г. Касим Дал е един от учредителите на Народна партия "Свобода и достойнство" и неин зам.-председател. Той даде интервю пред Клуб Z.

Г-н Дал до колко е вярна легендата, че "Сараите" имат влияние върху управлението на държавата? 

Факт е, че по един или друг начин заедно с Бойко Борисов, така наречените Сараи управляват държавата. Борисов явно като премиер, а Доган и Пеевски задкулисно чрез лостове за влияние.

А Делян Пеевски и "Сараите" нещо различно ли са? 

Вижте, много е важно да се разбере как функционира тази система. След изборите през 2009 г., въпреки че ДПС имаше близо 620 000 гласа, партията нямаше сегашната си тежест на балансьор и беше в опозиция. Какво се промени след активното включване на Пеевски? Той беше доведен от Ангел Александров (дългогодишен високопоставен служител на ДС, бивш шеф на Националната следствена служба, следовател по делото срещу Ахмед Доган, по което е осъден на 10 години затвор; бивш член на ВСС, починал през 2018 г., бел. ред.) и донесе със себе си цялата имунна система на държавата.

Тази сила, която му дава влиянието върху прокуратурата, МВР, ДАНС, НСО, ДАР, ВСС, направи обединението Доган–Пеевски незаобиколим фактор. Днес говорят, че около 200 висши следователи, съдии, прокурори и др. държавни чиновници получават заплати от него. Така наречените Сараи представляват смесица от политическо влияние, овладяване на медиите, подчиняване на прокуратурата, правоохранителната система и службите за сигурност. Доган и Пеевски са скачени съдове. Към момента ДПС вече не може да има това влияние без фактора Пеевски.


Кой допусна това? 

За съжаление Бойко Борисов. 

Кой е по-силен в момента - Бойко Борисов или Делян Пеевски, как функционира моделът на управление около "Сараите", как Цветан Цветанов е превърнал ГЕРБ в "милиционерска партия", защо бяха неуспешни всички опити да се "разгради" ДПС, прочетете цялото интервю с Касим Дал в ноемврийския брой на списание Клуб Z.

Коментари

Абе абДал!

На проведени избори и излъчено от мнозинството правителство.... каква му е работата? Да управлява! Е, ББойко управлява, хубаво, лошо.. на следващите избори ще му кажем. А Сараите дали и как управляват що не ни обясниш?
 's picture

godo1952

Калин

А няма ли да публикувате Местан какво казал ! Всички партийни баберки изпаднали от политическия пейзаж се изказват тук. ДПС винаги е управлявала с БСП, гласуват оставка на правителството, така че тази мантра е изтъркана, че чак прозира. Само че се пуска с цел, обслужваща БКП/БСП.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.