Осемдесет и седмият антиправителствен протест започна в София тази вечер на обичайното място между президенството, Народното събрание и Министерския съвет в центъра на столицата.

Булевардите "Цар Освободител" и "Дондуков" бяха затворени. Организаторите обявиха, че на днешната дата ще има четвърто поред "Велико народно въстание". Предишните три бяха на 2, 10 и 22 септември.

Днешната демонстрация с известните искания за оставка на правителството и главния прокурор и предсрочни парламентарни избори започна в 18 часа мирно, без сблъсъци с полицията, чието присъствие беше засилено.

Силите на реда проверяваха желаещите да участват в протеста на контролно-пропускателни пунктове, за да не се стигне до провокации и насилие.

 

 

Хилядите участници заявиха, че очакват нов модел на управление с нови лица и промяна на Конституцията. 

Около 21:30 часа те се отправиха на традиционното си шествие към старата сграда на Народното събрание и към храм-паметника "Александър Невски", скандирайки "Оставка" и надувайки свирки и вувузели.

 Протестно автошествие блокира по-рано днес движението в района на граничния пункт "Дунав мост" в Русе, предаде БНР.  Участниците спряха автомобилите си в кръговото движение край моста и заявиха, че блокадата ще продължи до 18.00 часа. След това движението беше възстановено.