Това не се случва често - футболист напусна терена по време на мач и то при 1:0 в полза на съперника - за да отиде до тоалетната, защото "природата е поискала своето".

Така стана с английския национал и ас на "Тотнъм" Ерик Дайър посред осминафинала за Купата на Лигата ("Карабао къп") с "Челси" на стадиона на "шпорите". В 77-ата минута Дайър остави тима си с човек по-малко и влезе в съблекалните, а Жозе Моуриньо тръгна след него.

Малко след това халфът се върна. В 83-тата Ерик Ламела изравни, а срещата стигна до дузпи, спечелени от "Тотнъм" с 5:4. Мейсън Маунт уцели греда при последното изпълнение. "Челси" поведе още в 19-ата минута с първия гол за тима на Тимо Вернер.

Ерик Дайър първи за "Тотнъм" пробва от 11-те метра и реализира. През миналата година той пропусна дузпа на полуфинал точно срещу "Челси" в същия турнир.

"Всеки може да си представи какво е... Добре съм, но такова нещо ми се случва за първи път, коментира Дайър след двубоя. - Нямаше как да го предотвратя. Няма какво да направиш, когато ти се ходи до тоалетната. Не съм сигурен дали Жозе разбра какво се случва с мен. Аз казах на Хойберг и Тоби Алдервайрелд, че просто трябва да изляза, за да отида до тоалетната. Имах стомашни болки и ставаше все по-зле."

"Жозе не беше щастлив, но просто нямаше какво да правя. Природата поиска своето", добави националът.

Жозе Моуриньо пък потърси причина за случката с Дайър в тежката програма на "Тотнъм", който играе мачове на всеки два-три дни - във Висшата лига, Лига Европа и Купата на Лигата. В графика попадна и гостуването на "Локомотив" (Пловдив), спечелено с 2:1 с обрат.

"Случилото се с Ерик Дайър не е нормално, рече Жозе на брифинга си. - Заслужава да го поздравя по специален начин. Би трябвало да е забранено на футболист да играе два мача за 48 часа. Това, което той направи, е нечовешко. Трябваше да отиде до тоалетната - нямаше избор. В случая става въпрос за тотално дехидратиране, може би е следствие от това. Разбрах какво става, но тръгнах след него, за да го приканя да се върне по-бързо. Но той даде пример на всички останали."

"Ерик нямаше никаква енергия в мускулите. Това са последиците от всичко. Не ми се вярва, но на нас ни предстои още една такава седмица. На някои хора не им пука за футболистите. На мен ми пука", добави Специалния.

 

 

"Тотнъм" игра с "Нюкасъл" в неделя, след като в четвъртък беше гост на "Шкендия" в Лига Европа. Утре излиза в плейофа за групите на евротурнира срещу "Макаби" (Хайфа), а в неделя гостува на "Манчестър Юнайтед" във Висшата лига.

А в двубоя "Тотнъм"- "Челси" имаше и друга интересна случка. Моуриньо размени остри реплики с Франк Лампард край тъчлинията през първото полувреме. Моу каза на по-младия си колега, че не е нормално да дава толкова усърдно указания на играчите, когато води с 1:0. Трябвало да го прави при 0:3.

Всичко тръгна от реплика на Лампард, че Моуриньо твърде много говори със съдията. След срещата двамата обясниха, че всичко е наред в отношенията им, било е просто ситуация, а португалецът призна, че не иска да учи опонента си на футбол, просто му е дал съвет от позиция на опита си.

Моуриньо и Лампард бяха много близки по времето, в което Жозе бе мениджър на "Челси". Франк винаги е изтъквал ролята му по пътя към треньорската професия. Любопитно е, че в края на миналия сезон Лампард имаше подобна случка край терена и с Юрген Клоп при гостуване на "Ливърпул".