Една от звездите на "Тотнъм" - Ерик Дайър, налетя да бие фен на централната трибуна на стадиона на "шпорите" след осминафинала за Купата на футболната асоциация. Лондонският тим отстъпи пред "Норич" след дузпи - 1:1 и 3:4, и отпадна.

Дайър вкара първия 11-метров удар, но след това трима негови съотборници пропуснаха, като стражът на "канарчетата" Тим Крул спаси два удара.

Малко след това виканият и в националния тим на Англия футболист побесня и тръгна да прескача седалки над скамейката на "Тотнъм". Спряха го зрители и стюарди, преди да е достигнал зрител, който - по думите му - грозно е обиждал него и по-малкия му брат.

До инцидент не се стигна, но Дайър най-вероятно ще отнесе наказание от ФА, а може би и от "Тотнъм".

Малко след това Жозе Моуриньо защити играча си. Той заяви, че от професионална гледна точка постъпката на Дайър е "недопустима", но той го разбира от човешка - заради обидите, отправени към него и към човек от семейството му.

"Ние всички сме хора", заключи Жозе.

Той отново подчерта, че не одобрява постъпката на Ерик Дайър, но не би бил съгласен, ако клубът го накаже. Моу добави, че на тези места на трибуната, които са сред най-добрите, не сядат "истинските фенове на "Тотнъм", а такива, идващи с покани, по корпоративна линия и т. н.

Жребият за четвъртфиналите бе изтеглен още снощи. Двойките са: "Нюкасъл" - "Манчестър Сити", "Лестър" - "Челси", "Шефилд Юнайтед" - "Арсенал" и "Норич" срещу "Дарби Каунти" или "Манчестър Юнайтед". Този двубой се играе тази вечер от 21:45 часа.