Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската канцлерка Ангела Меркел и премиерите на германските провинции обсъждат днес затягането на мерките срещу коронавируса за зимата. В момента в страната броят на заразените с COVID-19 отново се покачва и Меркел предупреди, че ако не се вземат мерки, до Коледа може да се стигне до 19 000 инфектирани дневно.

Проветряването на помещения ще се въведе като задължителна мярка за зимния сезон, когато хората вече няма да могат да се срещат или да работят на открито. Ще се обсъди и възможността да се спира временно продажбата на алкохол в заведения при критично нарастване на заразените, за да се избегне една от основните причини за това - масовите партита, на които хората под влияние на алкохола спират да са предпазливи.

Най-вероятно отново ще се ограничи до 50 броят на хората, които могат да се събират на празненство, а в някои провинции и до 25. Баварският премиер Зьодер настоява също така в цялата страна да се въведе "корона-светофар“, с който хората по-лесно да тълкуват какво означава броят заразени в региона им. При червено ще се налагат нови строги мерки.

Засега никой не смята, че може да се стигне до повторен локдаун за цялата страна. Според експерти тази мярка е излишна и сега, когато вече имат повече познания за вируса, властите могат да преодоляват критичните моменти с временни локални затваряния. Вирусолозите също така препоръчват карантината да е от 7 дни, които според тях са достатъчен период за откриване на вериги на заразата и прекъсването им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.