СИМОНА РУСЕВА

Ислямисти са кроили пъклен план да убият днес британската кралица Елизабет Втора (88 г.). Престъпниците са били задържани в последния момент.

Шокиращата новина съобщава днес в. “Сън”. Изданието се позовава на сигурен източник от спецслужбите на Острова.

Четиримата ислямистки терористи, готвели покушението срещу кралицата, са били задържани в Лондон в нощта срещу петък. Къде точно са били извършени арестите, не се съобщава. Уточнява се само, че килърите са били на възраст между 19 и 27 години.

Убийството е трябвало да бъде извършено днес в лондонската представителна зала “Роял Албърт хол”. По традиция всяка година в Лондон се отбелязва края на Първата световна война (11 ноември 1918 г.) и се почитат жертвите на кръвопролитието. Това обикновено става през последната събота преди датата.

Ислямистите са планирали да нападнат Елизабет Втора с ножове и да я обезглавят. Престъпниците възнамерявали да носят и огнестрелно оръжие. То трябвало да послужи като резервен вариант, ако, нахвърляйки се към коронованата особа, бъдели преждевременно спрени от охраната.

От спецслужбите незабавно уведомили Елизабет Втора и британския премиер Дейвид Камерън (48 г.) за готвеното покушение и за арестите. Двамата били посъветвани днес да не участват в тържествата поради съмнения, че задържаните терористите имали съмишленици.

И кралицата, и премиерът заявили категорично, че няма да се подадат на страха и ще присъстват на събититето в “Роял Арбърт хол”.

Това е наложило въвеждане на драконовски мерки за сигурност.