Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През юни тази година Клуб Z публикува в две части разследване на журналиста Димитър Ганев, според което премиерът Бойко Борисов, бившият главен прокурор Сотир Цацаров и българското разузнаване са работили съвместно с турското посолство за експулсирането на Абдулла Бююк през 2016 година.

Вчера, 14.09.2020 г., германското списание "Шпигел" публикува текст по същата тема, написан от Ганев и германския журналист Максимилиан Поп. Ден по-късно онлайн изданието "Правен свят" и в-к "Монитор", свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски, публикуваха статия, в която наричат Ганев "доведен син" на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов. Публикуваме опровержението на журналиста.

По повод разпространени в медии твърдения за предполагаема обвързаност между мен, като автор и съавтор на разследванията, публикувани в clubz.bg и сп. „Der Spiegel“, и председателя на ВКС Лозан Панов, съм принуден да поясня следното.

Не се познавам лично с г-н Панов и никога не съм разговарял с него. Авторите на внушенията са същите, които нееднократно са ме търсили в опит за разговор за съпругата на г-н Панов, с която в последните 15 години съм имал взаимоотношения единствено в съда. Всеки, който твърди обратното, е клеветник. 

В разследването, освен мен, взеха участие още петима международни журналисти. То няма връзка с нито една от групите, лобиращи в българската политика и съдебна система.     

Димитър Ганев    

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.