Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от първите задържани през 2014 г. около фалита на КТБ - Орлин Русев, днес показа изключително колеблива памет на делото в Специализирания съд. Както е известно, Русев се превърна от обвиняем в основен свидетел на прокуратурата и в Спецсъда разпитът му тече протяжно и бавно вече няколко съдебни заседания.

Днес Русев отговаря на бившия си колега Георги Христов, който обаче е "от другата" страна обвинението - откъм подсъдимата.

Очевидно дисциплината в любимата по онова време банка на властта - в която се държаха държавни милиарди, е била под всякаква критика. На въпрос на бившия си колега Русев каза, че не са се провеждали изобщо заседания на Управителния съвет - решенията били проформа "и г-н Христов много добре знае". "Колективните" решения се взимали, като просто по кабинетите им се разнасяли документи за подпис и членовете парафирали, заяви той.

Стана интересно и когато съдия Виржиния Петрова го попита - колко подписа са били нужни по принцип, за да е легитимно едно решение на УС. Той се затрудни и каза, че не помни. Самата тя му подсказа, че под някои документи наблюдава по 3, под други - по 4 подписа. 

Русев не можа да си спомни от колко души е бил съставът на органа, управляващ банката (иначе верният отговор е 4 души - б.р.). Интересно е, че освен изпълнитлен директор той е бил и председател на УС.

До края на деня Русев трябваше да отговаря на конкретни въпроси за конкретни отпускани кредити, за които му се предявявяха документи, както и дали познава различни лица. Отговорите в повечето случаи бяха уклончиви.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Ето ги мутрите. Не са ли тия дето вършат измамите, раздават пари и после недосегаеми. отказването от показания е лъжа и трябва да се наказва. Но у нас го квалифицират като - невинен.
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Поредното потвърждение, че

Поредното потвърждение, че собственикът на КТБ я е бил превърнал в пирамида.

!!!

И тоя страда от престъпна амнезия като Цецо Василев

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.