Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кампанията "Стара хартия за нова книга" днес в София е вече в разгара си. Празникът на детското четене и опазването на природата започна в 10 ч. пред Книжен център "Гринуич" на бул. "Витоша" 37, но още можете да се включите - до 19 ч днес.

Какъв по-добър начин хем да се отървете от стара хартия, хем да покажете на детето защо е важно тя да се рециклира? А в замяна то само да си избере новата си детска книжка?

Регламентът, както всяка година, е лесен - всяко дете, което доведе възрастен с 5 кг хартия за рециклиране, ще получи нова книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“  - „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Така в рамките на празничния ден малчуганите могат да получат максимален брой две книги. 

А нови детски книжки има за деца от всички възрасти, осигурени от партньорите на кампанията.
 
Докато чакате хартията да бъде премерена и да се отправите към щанда да книжки - за децата има песни, танци и театър.

Конкурс за рисунка на корица на книга - до 27 септември

Тазгодишното осмо издание на „Стара хартия за нова книга“ предлага и още едно предизвикателство за децата, които обичат да четат, но искат и да рисуват.  

Малките художници и дизайнери могат да се включат в националния конкурс за рисунка - корица на книгата „Пазителите на планетата“.

Кои са "Пазителите на планетата"? Къде живеят и как изглеждат? Как помагат за това Земята да бъде по-чисто и гостоприемно място за живот? Все въпроси, чиито отговори децата трябва да изобразят. Предложенията се очакват до 27 септември на e-mail адрес [email protected].

Професионално жури ще оцени най-добрите и оригинални корици, а победителите в четирите възрастови групи (от 3 до 6, от 7 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 18 години) ще получат награди. Пълните условия на конкурса вижте ТУК

Организатори на "Стара хартия за нова книга" за осма поредна година са „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич". 

Клуб Z е медиен партньор на кампанията. 

Да покажем на децата защо е важно разделното събиране на отпадъци и как могат да спасяват дървета от изсичане.
... И да ги насърчим да четат.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.